Over ons

Over Ontslagjuristen Nederland

Ontslagjuristen Nederland (OJNL) is een arbeidsrechtkantoor met sterke focus op ontslagrecht. Onze gedreven juristen zijn experts op het gebied van ontslagdossiers en gaan graag aan de slag met uw persoonlijke situatie. Doortastend handelen, daadkrachtig onderhandelen en een lange adem zijn drie elementen die ervoor zorgen dat wij de beste transitievergoeding binnenhalen voor onze cliënten; of zorgen voor andere gunstige voorwaarden zoals vrijstelling van werk met behoud van loon tot einde dienstverband, begeleiding naar een nieuwe baan of bijvoorbeeld financieel advies in geval van vroegpensioen.

OJNL weet dat ontslag krijgen een ingrijpende gebeurtenis is. Zeker wanneer het u als donderslag bij heldere hemel wordt medegedeeld. Het zijn onzekere tijden. Dit is voor u hét moment om te kijken naar de huidige wetgeving, afspraken in de CAO en individuele afspraken die gemaakt zijn in uw arbeidsovereenkomst. De kans is klein dat u daar zelf de vereiste kennis en motivatie voor heeft. Dat is waarom OJNL er voor u is.

Bij OJNL krijgt u altijd één behandelend jurist, die direct uw aanspraakpunt is en die u altijd kunt bereiken om de huidige situatie en ontwikkelingen te bespreken. Dit is ook de persoon die uw dossier bestudeert en zich volledig richt op uw belangen. Altijd in overleg met u trouwens, want na het analyseren van de mogelijkheden en het inschatten van uw onderhandelingspositie stellen we u de vervolgstappen voor. En uiteraard blijft u altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen uw ontslagtraject.

OJNL regelt alles van A tot Z

Alle communicatie met de advocaat of adviseur van de werkgever wordt door ons geregeld. U hoeft hier niets voor te doen en u blijft volledig uit de wind. We zorgen niet alleen voor de beste transitievergoeding of oplossing voor u, we zorgen er ook graag voor dat het u zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt zodat u zo min mogelijk stress ervaart. U heeft immers al genoeg aan uw hoofd.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze of wilt u weten wat wij kunnen doen om de beste transitievergoeding te krijgen voor uw specifieke situatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 085 – 0470855 of info@ontslagjuristennederland.nl. Ons eerste advies is altijd gratis én vrijblijvend, zodat u van tevoren altijd ziet wat de juristen van OJNL voor u kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Ben ik verplicht akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst?

Nee. Laat u dus ook niet onder druk zetten door uw werkgever. Uw werkgever heeft u nodig om tot overeenstemming te komen, dat betekent dat de vaststellingsovereenkomst u dus ook echt iets moet opleveren voordat u akkoord gaat. Kijk dus kritisch naar het voorstel dat u heeft ontvangen en vraag een arbeidsjurist om advies.

Kom ik in aanmerking voor een WW-uitkering als ik akkoord ga met een beëindigingsovereenkomst?

Ja, maar niet in alle gevallen. Uw situatie is daarvoor bepalend en de inhoud van de vaststellingsovereenkomst moet voldoen aan de eisen die de wet stelt voor een WW uitkering. U loopt dus het risico uw recht op een WW uitkering mis te lopen, wanneer de vaststellingsovereenkomst niet juist is opgesteld. Een gratis controle door onze ontslagjuristen kan u binnen 1 uur hier duidelijkheid over geven.

Wanneer is een hogere vergoeding mogelijk?

Bijna altijd. Een vaststellingsovereenkomst is immers vrij tussen partijen om af te spreken wat zij willen. Als werknemer gaat u pas akkoord wanneer u de vergoeding ontvangt die voor u goed voelt of die u nodig zal hebben ter overbrugging naar een nieuwe baan. De praktijk wijst bij ons uit dat 95% een betere ontslagregeling krijgt en dus betere financiële voorwaarden.