Vaststellingsovereenkomst jurist

U kunt in overleg met uw werkgever een einde maken aan de arbeidsovereenkomst. In dat geval wordt er geen procedure gestart bij de kantonrechter of het UWV, omdat het ontslag plaatsvindt met wederzijds goedvinden. Dit betekent wel dat u samen met uw werkgever tot een ontslagregeling moet komen, waaronder de vergoeding(en) die u krijgt. De uiteindelijke afspraken worden schriftelijk vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst.

Waarom een jurist inschakelen?

Er komt veel kijken bij een vaststellingsovereenkomst. Zo is het belangrijk dat alle verplichte punten in de overeenkomst opgenomen zijn en dat u directe aansluiting op de WW-uitkering heeft. De specialisten van Ontslagjuristen Nederland hebben alle mogelijke kennis en ervaring om professioneel en gedreven aan de slag te gaan met uw ontslagdossier. Hierbij staat onder andere de ontslagvergoeding centraal. Alle onderhandelingen worden gevoerd door de jurist, die ervoor zorgt dat de financiële ongemakken zoveel mogelijk voor u afgezwakt worden.

We zorgen er altijd voor dat duidelijk in de vaststellingsovereenkomst opgenomen is dat het ontslag op initiatief van de werkgever voltrokken is en aan de overige tekstuele WW eisen wordt voldaan. Op die manier heeft u namelijk altijd recht op een WW-uitkering.

Controle van de vaststellingsovereenkomst door de jurist

Uiteindelijk kijken de juristen van Ontslagjuristen Nederland naar de inhoud van de vaststellingsovereenkomst om te controleren of alles juridisch in orde is en of in uw situatie meer mogelijk is. Alle gemaakte afspraken moeten schriftelijk vastgelegd zijn. In de meeste gevallen zorgen wij ervoor dat de werkgever opdraait voor de juridische kosten die u maakt bij het vaststellen van de uiteindelijke overeenkomst. Uiteraard kunt u hier meer over lezen op de pagina over de juridische kosten bij het onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst.

Juridische kosten laten betalen door de werkgever, kan dat?

We controleren uw vaststellingsovereenkomst zonder enige kosten. Wanneer we gaan onderhandelen met uw werkgever over de ontslagvergoeding en de overige voorwaarden in de vaststellingsovereenkomst, kan dit in sommige gevallen een kleine eigen bijdrage met zich meebrengen. Wij proberen altijd de juridische kosten in de vaststellingsovereenkomst te krijgen, zodat voor u de kosten laag zijn of nihil. Meer informatie hierover geven we u graag tijdens de gratis controle en het advies na inzage van uw ontslagdossier.

Gratis vaststellingsovereenkomst laten controleren

Heeft u een vaststellingsovereenkomst gekregen van uw werkgever en wilt u weten of het aanbod goed is en of dit juridisch gezien goed opgesteld is? Stuur uw vaststellingsovereenkomst op naar Ontslagjuristen Nederland zodat wij gratis uw ontslagovereenkomst kunnen controleren en u precies weet of u wel of geen handtekening moet zetten. Wij zijn de ontslagjuristen die het maximale uit uw ontslag(vergoeding) halen en die ervoor zorgen dat u directe aansluiting heeft op de WW.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over de vaststellingsovereenkomst door de jurist

Kan ik vertrouwen op de jurist van werkgever die de vaststellingsovereenkomst heeft opgesteld?

Nee, uw werkgever zal een jurist ingeschakeld hebben om de belangen van werkgever te vertegenwoordigen. U zal dus een eigen jurist moeten inschakelen die voor uw belangen opkomt. Laat u dus nooit vertellen door uw werkgever dat zijn jurist het document heeft opgesteld en dat het daarom klopt.

Waar kan een ontslagjurist mij mee helpen bij een vaststellingsovereenkomst?

Wij kunnen u van begin tot einde adviseren en bijstaan. Wij kunnen uw onderhandelingspositie bepalen en voor u de onderhandelingen voeren. Wij waarborgen dat de vaststellingsovereenkomst juridisch correct is, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u in staat bent aanspraak te maken op een WW-uitkering.

Wat kost het om een ontslagjurist in te schakelen?

Ons eerste advies is altijd gratis. Tijdens het eerste adviesgesprek weet u direct wat uw onderhandelingspositie is en wat u uit de vaststellingsovereenkomst zou kunnen halen aan voorwaarden. Ook als wij voor u vervolgens de bemiddeling oppakken is dat in 95% van de gevallen gratis voor u. In de meeste gevallen hebben werkgevers namelijk een budget voor juridische kosten opgenomen in de vaststellingsovereenkomst óf brengen wij onze kosten in rekening bij uw werkgever. U weet vooraf altijd waar u aan toe bent, mocht u willen dat wij voor u de bemiddeling oppakken.