U bent hier:

Gratis uw vaststellingsovereenkomst controleren

De juristen van Ontslagjuristen Nederland zitten klaar om uw vaststellingsovereenkomst direct te controleren. Wij kijken naar de gehele vaststellingsovereenkomst, u kunt hierbij denken aan het recht op een WW-uitkering, de hoogte van de aangeboden ontslagvergoeding en of en wat de eindafrekening omvat.

Gratis check laten uitvoeren

U kunt uw vaststellingsovereenkomst direct uploaden. Onze juristen nemen daarna binnen een uur telefonisch contact met u op om uw situatie en de vaststellingsovereenkomst door te nemen. De eerste controle is altijd gratis en vrijblijvend. U krijgt direct advies op maat over de vaststellingsovereenkomst en wat er beter kan. We laten u van tevoren weten als er kosten zijn voor de aanpassingen, maar vaak heeft uw werkgever hier een budget voor gereserveerd. Op die manier kunnen we u altijd op maat helpen, zodat u het beste uit de situatie kunt halen.

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Een vaststellingsovereenkomst kunt u het beste zien als een voorstel voor uw ontslag. Het is belangrijk om in te zien dat dit het einde is van het contract tussen de werkgever en u als werknemer. De vaststellingsovereenkomst is vooral een voorstel. Deze wordt u meestal aangeboden door de werkgever zelf. U hoeft niet direct te tekenen. Sterker nog, het kan verstandig zijn om deze helemaal niet te tekenen. De eerste vaststellingsovereenkomst die u aangeboden krijgt, is namelijk vaak in het voordeel van de werkgever.

Daarnaast is er helemaal geen haast bij het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst. Wanneer u het voorstel aangeboden krijgt, maakt u een afspraak met uw werkgever. Het is gebruikelijk om 7 tot 14 dagen af te spreken als tijdsbestek om te reageren. Dat is genoeg tijd om kritisch te kijken naar wat u precies aangeboden wordt. Wat krijgt u wanneer u de overeenkomst ondertekent? Wat zijn de gevolgen voor de korte en de lange termijn? En voldoet de vaststellingsovereenkomst wel aan de voorwaarden? Het zijn allemaal belangrijke punten, waarom de vaststellingsovereenkomst controleren bijzonder belangrijk is.

Ontslag met wederzijds goedvinden of een beëindigingsovereenkomst dan?

Heeft u een voorstel tot ontslag met wederzijds goedvinden aangeboden gekregen? Of een beëindigingsovereenkomst? Dan geldt bovenstaande evengoed voor u. Het zijn namelijk gewoon andere benamingen voor de vaststellingsovereenkomst. Ook hier heeft u de ruimte om te onderhandelen, tijd te eisen om te antwoorden op de voorstellen en met een tegenvoorstel te komen.

Wat moet u controleren in de vaststellingsovereenkomst?

In de vaststellingsovereenkomst staan belangrijke punten. Het is van groot belang dat u de punten controleert die belangrijk zijn voor u. Zo kunt u controleren wat de reden voor het ontslag is, de opzegtermijn, een eventueel concurrentiebeding en vrijstelling van werk en andere verplichtingen. Sommige bepalingen hebben directe gevolgen voor de langere termijn. Andere afspraken hebben gevolgen voor de langere termijn. Het is bijvoorbeeld altijd verstandig om te kijken naar de transitievergoeding; deze kunt u gebruiken om ander werk te vinden of de periode zonder loon te overbruggen.

De vaststellingsovereenkomst is daarnaast de basis voor de vraag of u recht heeft op WW. Wij controleren dit uiteraard in onze gratis vaststellingsovereenkomstcheck. Wordt dit niet goed gecontroleerd, dan kan de WW geweigerd worden,

Kan ik onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst?

Zoals we eerder al schreven, is de eerste vaststellingsovereenkomst vooral een voorstel. Het is wat de werkgever aanbiedt om u akkoord te laten gaan met een ontslag met wederzijds goedvinden. Meestal is het aanbod enigszins zuinig. De werkgever gooit nagenoeg nooit direct alles op tafel; waarom zou de baas een hoge transitievergoeding aanbieden wanneer u mogelijkerwijs akkoord zou gaan met een lagere vergoeding?

Het feit dat het een voorstel genoemd wordt, impliceert direct ook dat u kunt onderhandelen over de vergoedingen, periodes en andere afspraken die voorgesteld worden. In sommige gevallen is dit zelfs noodzakelijk om een WW-uitkering veilig te stellen of ervoor te zorgen dat u makkelijker een andere baan kunt vinden. Het is overigens niet vreemd om een tegenvoorstel te doen; integendeel. Het is gebruikelijk, al wordt de optie soms door mensen gemist, waarmee belangrijke kansen blijven liggen.

Kan ik zelf een tegenvoorstel doen?

U hoeft het onderhandelen niet zelf te doen. Ook hoeft u niet zelf een tegenvoorstel te doen. Het is gebruikelijk om hier een specialist voor in te schakelen, en ook verstandig. Zo zorgt u ervoor dat uw rechten gewaarborgd zijn en u geen dingen over het hoofd ziet. De kosten voor de specialist kunnen opgenomen worden in de vaststellingsovereenkomst. Ook kan het zo zijn dat uw werkgever hier al een budget voor gereserveerd heeft. Het is dus goed om hierover te onderhandelen zodat u het beste uit de situatie kunt halen.

Het begint met de vaststellingsovereenkomst checken

Voordat u kunt onderhandelen, is het belangrijk om de vaststellingsovereenkomst te controleren. Bij ons kunt u de vaststellingsovereenkomst gratis laten controleren. Wij geven u vervolgens aan wat de mogelijkheden zijn en indien gewenst kunnen we de onderhandelingen met de werkgever ook voor u regelen. Op die manier haalt u altijd het maximale uit uw ontslag.

Wilt u liever eerst persoonlijk contact of heeft u bepaalde vragen over de mogelijkheden voordat u de vaststellingsovereenkomst opstuurt? Bel ons dan op 085-0470855 of mail naar info@ontslagjuristennederland.nl.

Gratis check laten uitvoeren