U bent hier:

Vaststellingsovereenkomst onderhandelen

Vaak heeft ontslag plaats op basis van wederzijds goedvinden. Dat betekent dat u zelf afspraken maakt met uw werkgever over de invulling van de vaststellingsovereenkomst, zonder dat hier een kantonrechter of UWV-medewerker aan te pas komt. Het voorstel voor de vaststellingsovereenkomst wordt door de werkgever opgesteld, maar de definitieve afspraken volgen uit de onderhandelingen. Uw belangen zijn niet gelijk aan de belangen van de werkgever, maar beide partijen hebben baat bij een correcte en spoedige afwerking. Daarom is onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst een goede beslissing.

Concept wordt opgesteld door de werkgever

De werkgever doet u een voorstel waarbij een start bod op tafel gelegd wordt. Dit is een voorstel – dat betekent dat hierover onderhandeld kan worden. Ondertekent u vooral nooit een vaststellingsovereenkomst zonder dat u eerst gesproken heeft met een ontslagjurist. Vaak is er namelijk meer mogelijk. Daarnaast is het van groot belang dat de overeenkomst op de juiste manier opgesteld wordt.

Hogere ontslagvergoeding door onderhandelingen

De transitievergoeding wordt vaak op tafel gelegd als het eerste bod als de basis voor de vaststellingsovereenkomst. Maar elke mogelijke vergoeding is mogelijk wanneer u in onderhandeling gaat met uw werkgever. U kunt altijd onderhandelen over de ontslagvergoeding, die per definitie hoger uitvalt dan de transitievergoeding. Daarnaast kunt u tal van andere vergoedingen krijgen in de definitieve ontslagregeling, zoals een budget voor opleidingen, outplacement of het laten betalen van juridische kosten door de werkgever.

Laat ons de onderhandelingen voeren met uw werkgever

Ontslagjuristen Nederland is specialist op het gebied van ontslagrecht, vaststellingsovereenkomsten en mogelijke extra vergoedingen waar u recht op kunt hebben. Wij kijken gratis naar de vaststellingsovereenkomst die u ontvangen heeft van uw werkgever en laten u direct weten wat we kunnen doen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons dan op 085-0470855 zodat we u persoonlijk van antwoord kunnen voorzien.