Mijn werkgever is failliet, wat nu?

Het nieuws dat uw werkgever failliet gaat, kan erg schokkend zijn. Het leidt tot onzekerheid over uw baan, inkomen en toekomst. Maar er zijn stappen die u kunt ondernemen om uzelf te beschermen. De juristen van Ontslagjuristen Nederland staan u graag bij.

Wat betekent het als uw werkgever failliet gaat?

Wanneer een bedrijf failliet gaat, zullen zij niet langer in staat zijn om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals hoge schulden of een gebrek aan vraag naar producten of diensten.

Voor werknemers heeft het faillissement verschillende gevolgen:

  1. Verlies van baan: als het bedrijf sluit is het gevolg dat u uw baan kunt verliezen.
  2. Achterstallig salaris: als het bedrijf geen geld meer heeft, kan het zijn dat u nog salaris of andere vergoedingen tegoed hebt. Wanneer een bedrijf failliet is verklaard, kan het ingewikkeld worden om dit terug te krijgen.
  3. Uitkeringen en vergoedingen: in een aantal gevallen kunnen werknemers recht hebben op uitkeringen of vergoedingen als gevolg van het faillissement van de werkgever.
  4. Rechten: als werknemer heeft u bepaalde rechten en beschermingen in geval van een faillissement. Wij adviseren u graag over deze rechten. Bel ons 085-0470855.

Wat kunt u doen als uw werkgever failliet gaat?

Het is begrijpelijk dat u gestrest bent wanneer u te horen hebt gekregen dat uw werkgever failliet gaat, maar probeer kalm te blijven. Wij geven u graag advies wat u het beste kunt doen, nadat u dit bericht heeft ontvangen.

Wanneer uw contract wordt verbroken, zal de werkgever u een vaststellingsovereenkomst kunnen aanbieden. Onderteken dit voorstel vooral niet direct. Vaak is er namelijk veel meer mogelijk. De eerste vaststellingsovereenkomst is een eerste aanbod aan afspraken over hoe u met de werkgever uit elkaar gaat, u kunt hier zeker over onderhandelen en op reageren met een tegenvoorstel.

In de meeste gevallen is er een sociaal plan, waarin de werkgever een budget heeft om juridische hulp in te schakelen. Wij raden aan om zeker gebruik te maken van juridische hulp want de vaststellingsovereenkomst moet in detail gecontroleerd worden. Dit in combinatie met belangrijke stukken zoals het Sociaal Plan, uw arbeidsovereenkomst, recente loonstrook en dergelijken. Voorkom dat u afstand doet van bepaalde rechten of vergoedingen en laat dus altijd gratis en vrijblijvend de vaststellingsovereenkomst controleren door Ontslagjuristen Nederland.

Rechten van werknemers bij een faillissement

Als werknemer heeft u bepaalde rechten en wanneer u wilt meewerken aan een vaststellingsovereenkomst bij een dreigend faillissement, dan is het belangrijk dat bepaalde punten worden waarvan het belangrijk is dat dit wordt opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Dit kan onder andere het volgende zijn:

– De overeenkomst dient tekstueel correct opgesteld te worden zodat uw WW-uitkering wordt veiliggesteld;
– De opzegtermijn die uw werkgever heeft moet in acht worden genomen, anders kunt u niet aansluitend een WW-uitkering toegekend krijgen;
– Achterstallig salaris;
– Ontslag- of transitievergoeding;
– Uitbetalen van verlofuren, vakantiegeld, overuren en andere looncomponenten;
– Budget voor juridische kosten;
– Positief getuigschrift en positieve referenties;
– Alle bedingen, zoals bijvoorbeeld een concurrentiebeding, relatiebeding of studiekostenbeding komt te vervallen.

Teken nooit direct de vaststellingovereenkomst maar laat dit ten aller tijde checken door de juristen van Ontslagjuristen Nederland zodat wij kunnen kijken of alles wel écht klopt en uw WW-uitkering veilig is gesteld.

Werkgever failliet? Wij helpen u!

Gaat uw werkgever failliet en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Om er zeker van te zijn dat deze juridisch gezien in orde is, neem contact met ons op. Onze ervaren en gedreven juristen zitten klaar om uw vaststellingsovereenkomst te controleren op de verplichte punten en rekenen graag de genoemde bedragen nog eens na om te zien of alles volledig klopt.

Klopt de vaststellingsovereenkomst niet? Of is er verbetering mogelijk? Dan krijgt u van ons een voorstel van verbeterpunten en aanvullingen op maat van de jurist, die na uw akkoord al het contact met de werkgever, diens adviseur of advocaat van u overneemt. U wordt volledig ontlast en u hoeft nergens naar om te kijken. Ontslagjuristen Nederland zorgt er in veel gevallen voor dat u een betere vaststellingsovereenkomst kunt ondertekenen. In bijna alle gevallen kunnen wij voor u na de eerste gratis controle ook de bemiddeling kosteloos voor u doen richting uw werkgever. In het eerste vrijblijvende gesprek kunnen wij u hier meer over vertellen.