U bent hier:

Compensatieregeling ontslagvergoeding

Vanaf 1 april 2020 is een nieuwe regeling ingevoerd: de Regeling compensatie  transitievergoeding Wanneer een werkgever een transitievergoeding betaalt aan een langdurig (2 jaar) zieke werknemer, dan kan een verzoek tot compensatie ingediend worden bij het UWV. Dit geldt ook met terugwerkende kracht voor dienstverbanden die zijn geëindigd op of na 1 juli 2015Het UWV toetst de aanvragen en zorgt voor de uitbetalingen. Als werkgever kunt u dit digitaal aanvragen op de website van het UWV.

Een einde aan slapende dienstverbanden

De Hoge Raad heeft op 8 november 2019 beslist dat werkgevers verplicht zijn het dienstverband te beëindigen met werknemers na twee jaar ziekte, als de werknemer de werkgever hiertoe verzoekt. De werkgever is dan de transitievergoeding verschuldigd. Om deze gecompenseerd te krijgen is vereist dat de werkgever deze heeft betaald. De werkgever zal dus het bedrag moeten voorschieten wil de werkgever het gecompenseerd krijgen.

Wanneer de werkgever de transitievergoeding uitkeert en de juiste bewijsstukken meestuurt, dan volgt compensatie vanuit het UWV.

Wanneer compensatie transitievergoeding?

  • De arbeidsovereenkomst is (gedeeltelijk) beëindigd vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid
  • De werknemer was nog ziek bij het beëindigen van het dienstverband
  • De transitievergoeding is uitbetaald

Bent u werkgever, dan vindt u meer informatie over de compensatieregeling ontslagvergoeding bij het UWV. Bent u een zieke werknemer en heeft u een transitievergoeding via vaststellingsovereenkomst voorgelegd gekregen? Neem dan contact met ons op. Onze ontslagjuristen zorgen ervoor dat u de juiste vergoeding krijgt, met aansluiting op de juiste uitkering van het UWV.